• Foto: Knut Utler

  • Foto: Peter Jørgensen

  • Foto: Peter Jørgensen

  • Foto: Peter Jørgensen

Om

«Det ble en opphetet stemning i lokalet, med tilbakevendende staende trampeklapp da sangduoen og musikerne i Sver skulle ga av scena.» Arbeidets Rett, juni 2015

Sigrid Moldestad og Aasmund Nordstoga, to av våre mest kjente og kjære folkesangere møter folkbandet SVER i en forrykende konsert.

Etter et vellykket samarbeid under Røros Folk Festival i 2015 har gjengen gjort mange flotte festivalkonserter i år. Nå planlegges nye festivaler og sommerkonserter for 2017!

Sigrid Moldestad fra Breim i Nordfjord har et kraftfullt buedrag og en særegen stemme. Hun makter gang på gang å røre ved hele følelseseregisteret til lytteren. Med trygge røtter i folkemusikken skaper Moldestad genreløse og grenseløse møtesteder.

Aasmund Nordstoga fra Vinje er en kjent profil i Norge, både som hallo-mann på NRK og som sanger. Han har gjort stor suksess med sine viseplater og hatt mange låter liggende på spillelistene på radio.

SVER er folkemusikkbandet med stor trøkk og høy partyfaktor. Med sin hardtslående miks av tradisjonell og nyskreven folkemusikk, har bandet spilt på festivaler, klubber og scener over store deler av Europa.

Medvirkende:

Sigrid Moldestad – vokal, hardingfele & fele
Aasmund Nordstoga – vokal

SVER:

Olav Luksengård Mjelva – fele & hardingfele
Anders Hall – fele & bratsj
Leif Ingvar Ranøien – torader
Adam Johansson – gitar
Jonas Østbyhaug – bass
Jens Linell – trommer

Sommerkonserter 2016

Fyrsteslåtten – ein folkemusikalsk sommarkonsert

Sigrid Moldestad og Aasmund Nordstoga, to av våre mest kjende og kjære folkesongarar, møter folkbandet SVER i ein forrykande konsert på nokre utvalde konsertscener i sommar.

Etter eit vellykka samarbeid under Røros Folk Festival i 2015 slår dei tre aktørane seg saman til fem nye konsertar i perioden mai – august 2016. Det startar på Folkemusikkveka på Ål i mai og blir avslutta under Telemarkfestivalen i Bø i august. I mellom desse to store folkemusikkhendingane er det tre svært driftige arrangørar som får besøk, alle med svært særeigne konsertscener: Kvemmadokkje husmannsplass i Ulvik, Nothuset til Masfjorden båt- og sjøbrukssamling og Neset gard i Rauland.

Felles for alle arrangørane er ein tydeleg bruk av nynorsk i sin marknadsføring av konsertar og arrangør. Det passar bra sidan også både Moldestad og Nordstoga held fast

både på dialekt og bruk av nynorsk.

Konserter
Date City Venue
05/04/17 lukket Lukket arrangement
Age restrictions: Ingen aldersrestriksjoner.
20/08/16 Bø i Telemark Sandvin
Time: 21:15. Age restrictions: Ingen aldersrestriksjoner.
06/08/16 Rauland Neset Gård
Time: 18:00. Age restrictions: Ingen aldersrestriksjoner. Nesetdagane
05/08/16 Masfjorden Masfjorden båt- og sjøbrukssamling
Time: 19:00. Age restrictions: Ingen aldersrestriksjoner.
16/07/16 Ulvik Kvemmadokkje Husmannsplass
Time: 20:00. Age restrictions: Ingen aldersrestriksjoner.
27/05/16 Ål i Hallingdal Sundrehall
Time: 20:00. Age restrictions: Ingen aldersrestriksjoner. Konsert med Sigrid Moldestad, Aasmund Nordstoga og Sver under Folkemusikkveka,

Subscribe: RSS | iCal

Booking

Øystein Akselberg

+47 906 38 453
oy-aks@online.no